#byroslavia: Yhden naisen kylttitaistelu päättyy (video)

​

Videolla sisustustavarakauppa ja ravintola Kasvihuoneilmiön yrittäjä Elisa Palonen purkaa ELY-keskuksen käskystä 17 vuotta paikallaan olleen mainoskylttinsä Vanhan Turuntien varresta.

Kyltti on kuulemma liikenneturvallisuusriski. Taistelu ELY-keskuksen kanssa kyltistä on jatkunut jo pitkään ja haittaa Palosen liiketoimintaa.

Videon kuvauksessa kerrotaan:

Kasvihuoneilmiölle kääntyminen tulee vanhalla tiellä Turun suunnasta melko yllättäen ja valitettavasti onnettomuuksiakin on sattunut. Tontin nurkalle pystytetty mainos antoi autoilijalle hieman lisäaikaa hidastaa turvallisemmin.

Uudenmaan ELY on kuitenkin nyt suorittanut tarkat maastomittaukset ja todennut 17 vuotta rauhassa paikallaan seisseen mainoksen olevan muutama metri liian lähellä tietä.

Kehotuskirjeessä aluevastaava Krista Kumanto-Kooni vaati mainoksen poistamista 30.9.2014 mennessä uhalla, että se tultaisiin viranomaisten toimesta jokatapauksessa tuohon päivään mennessä poistamaan.

Yrittäjä Elisa Paloselle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin hajottaa yrityksensä perustamisesta lähtien paikallaan seissyt kyltti. Uusimman mainoksen alta paljastui kaksi muuta aikakerrosta, joista ensimmäinen on yrityksen avaamisen ajalta. 

https://youtube.com/watch?v=uZxx8BSAeH8

Kylttien alta paljastui pala yrityksen 17-vuotista historiaa. Kuva: Kasvihuoneilmiö​
Kylttien alta paljastui pala yrityksen 17-vuotista historiaa.​

Taistelua on käyty jo pitkään

27.10.2014 Kasvihuoneilmio.fi:

Kasvihuoneilmiö tieviranomaisten tappolistalla? 17 vuotta seissyt tienvarsimainos hajotettu

”Jos mainokseni poistetaan ja asiakkaitteni turvallinen opastaminen estetään, syntyy onnettomuusriskejä sekä vaara koko yritystoimintani loppumisesta. Haluaako ELY todellakin tehdä nykyisessä taloustilanteessa 10 uutta työtöntä ja aiheuttaa yhteiskunnalle verotulojen menetyksiä?”  kysyy Elisa Palonen.

18.7.2014 Yle.fi Uutiset:

Yhden naisen taistelu mainoskyltistä jatkuu – vastakkain laki ja yrittäjän tulevaisuus

Vanhan Turuntien varressa toimiva sisustustavarakauppa ja ravintola Kasvihuoneilmiö taisteli pitääkseen mainoskylttinsä uuden moottoritien varressa. Yritys on saanut jälleen uuden poistomääräyksen. Ely-keskus katsoo, että kyltti vaarantaa liikenneturvallisuuden.

Kylttitaistelun kaikki vaiheet asiakirjoineen on luettavissa Kasvihuoneilmiön sivustolla: http://www.kasvihuoneilmio.fi/yritys/yhden-naisen-kylttisota-jatkuu

Tärkeä mainoskyltti joutui kaatopaikalle ELY-keskuksen käskystä.​
Tärkeä mainoskyltti joutui kaatopaikalle ELY-keskuksen käskystä.​